Από τις… σεξιστικές “φουστίτσες” και τις φοβέρες, στις… γαργάρες και στο “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, ο Β. Σισαμάκης! (έγγραφα)

Προ ημερών, θέλοντας να “φοβερίσει” ώστε να αποτρέψει τη δημοσίευση σε βάρος του στοιχείων για τις αγοραπωλησίες δημοτικών ακινήτων στην Αλικαρνασσό, και τί δεν έγραψε, ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, Βαγγέλης Σισαμάκης.

Δείτε: Στοιχεία”φωτιά” σε 3 εισαγγελείς για τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας από τον άλλοτε δήμαρχο Αλικαρνασσού- Επιπλέον έγγραφα από το Candianews

σισαμ

Με ανάρτησή του είχε καταγγείλει “τη δράση γνωστών- άγνωστων ανθρωπίνων ερπετών της συκοφαντίας και της σπίλωσης του προσώπου μου”.

Και πρόσθετε:

“Οι γνωστοί άγνωστοι “άνδρες” με τις φουτσίτσες ας βγουν επώνυμα να τα πουν οι θρασύδειλοι αλλά τρέμουν τις συνέπειες. Μπορεί να είναι καλοί σεναριογράφοι επιστημονικής φαντασίας, αλλά τρέμουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτήν την πόλη, και οι ακέραιοι, αλλά και οι ανύπαρκτοι, τα απόλυτα μηδενικά που αναζητούν υπαρξιακό ρόλο μέσω της λάσπης μέσα στην οποία τσαλαβουτούν διαρκώς”.

Ο πρώην δήμαρχος Αλικαρνασσού αναφέρεται σε ανώνυμη επιστολή που στάλθηκε, όπως λέει, σε περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, παραλείποντας να σημειώσει ότι πρόκειται μεν για ανώνυμη επιστολή που συνοδεύεται όμως από ντοκουμέντα για συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ έχει σταλεί όχι μόνο σε περιφερειακούς και δημοτικού συμβούλους, αλλά κυρίως στους:

-Εισαγγελέα Διαφθοράς

-Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης

-Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου

-Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

-ΣΔΟΕ

-ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

-Βουλευτές, κόμματα, φορείς

-Δήμαρχο Ηρακλείου και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Τώρα, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής από το Candianews, αλλάζει ρότα, ξεχνά τις “σεξιστικές αναφορές” για τις “φουστίτσες”, βάζει νερό στο κρασί του, ρίχνοντας τους τόνους, αλλά και πάλι απαντά με “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για τα πώς και τα γιατί. Αρκείται στο ότι “ωφέλησε υπερβολικά το δήμο”…

Ας δώσει μια απάντηση για την ουσία, καθώς ούτως ή άλλως στους 3 εισαγγελείς στους οποίους έχουν πάει τα στοιχεία και οι οποίοι θα τον καλέσουν προφανώς για εξηγήσεις, δεν θα μπορεί να απαντά με “φουστίτσες”, “μπλουζίτσες” και άλλα “μάγκικα” σεξιστικά…

Ας πούμε, δεν απαντά πώς γίνεται με άλλους όρους να γίνεται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτου και με άλλους τελικά να εκμισθώνεται, αποφέροντας – ακριβώς από αυτές τις παράνομες αλλαγές των όρων- κέρδη 1 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες μέρες στον ενοικιαστή;

Να του θυμίσουμε τί έκανε και υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία:

Ο δήμος Αλικαρνασσού βγάζει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση τρεις εκτάσεις που άλλοτε χρησιμοποιούσε το ΚΤΕΛ. Για να προχωρήσει στη διαδικασία ο δήμος παραχώρησε την κυριότητα στη δημοτική επιχείρησή του, τη ΔΕΠΑΝΑΛ. Πρόκειται για τρεις εκτάσεις συνολικού εμβαδού 14,6 περίπου στρεμμάτων. Μας απασχολεί όμως τώρα η μία, που είναι περίπου 5,3 στρέμματα. Ο διαγωνισμός γίνεται τον Νοέμβριο του 2005, με κατώτατη τιμή μισθώματος 36.000 ευρώ ετησίως, και η επιτροπή διαγωνισμού, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο κ. Σισαμάκης, βάζει δυο όρους που εγκρίνονται ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ: απαγορεύεται ρητά η υπομίσθωση καθώς και η παραχώρηση της έκτασης σε τρίτο, με ή χωρίς ανταλλάγματα, ενώ η χρήση του χώρου δεν μπορεί να είναι διαφορετική με αυτή που ορίζει το σχέδιο της Αλικαρνασσού.

Η ρητή απαγόρευση υπενοικίασης αποτελεί το άρθρο 15 της διακήρυξης, που δημοσιεύτηκε στη συνέχεια σε τρεις εφημερίδες του Ηρακλείου, όπως βλέπουμε από το απόσπασμα που έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει το Candianews.

 

υπομίσθωση

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Ευαγγελόπουλος (συνιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων που λειτουργεί σήμερα στον χώρο αυτό, απέναντι από τη ΣΕΑΠ), πριν τον διαγωνισμό, στέλνει στη ΔΕΠΑΝΑΛ μια ιδιόχειρη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την έκταση “ως έκθεση και φύλαξη σκαφών αναψυχής και ως εμπορία αυτοκινήτων”, δραστηριότητα προφανώς συμβατή στη συγκεκριμένη θέση.

Δείτε το ιδιόγραφο σημείωμα (χωρίς ημερομηνία) από το φάκελλο που έχουν στείλει οι “Γνήσιοι και Έντιμοι Αλικαρνασσώτες”

ευαγγ- ιδιοχ

Πλειοδότης στον διαγωνισμό αναδεικνύεται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (άγνωστο αν υπήρξε άλλη προσφορά – στην επιστολή, όπως θα δούμε στη συνέχεια, αναφέρεται η τυπική παρουσία του επιχειρηματία που είχε αγοράσει και πωλήσει την προηγούμενη έκταση- αλλά ο Θ. Ευαγγελόπουλος κερδίζει τον διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα όσο ακριβώς ήταν το κατώτατο και αρχικό τίμημα, των 36.000 ευρώ, συνεπώς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε τελικά ή δεν έγινε δεκτή άλλη προσφορά). Βεβαίως αν στον διαγωνισμό δεν υπήρχαν οι όροι, που αναφέρονται και στο συμφωνητικό, να μην απαγορεύεται, δηλαδή, η υπενοικίαση, ή αν δεν υπήρχαν περιορισμοί στις δραστηριότητες, τότε ποιος ξέρει αν θα υπήρχαν και άλλοι που θα ενδιαφέρονταν;

Κι ενώ η έκταση πλέον έχει δοθεί στον επιχειρηματία Θ. Ευαγγελόπουλο, με τον όρο να μην μπορεί να την ενοικιάσει σε άλλο και τη δήλωσή του ότι θα είναι χώρος φύλαξης σκαφών και εμπορίας αυτοκινήτων, ο επιχειρηματίας επανέρχεται και με αίτησή του στις 31 Ιουλίου 2007 ζητά να αλλάξουν οι όροι του συμφωνητικού, να μπορεί να το υπενοικιάσει ο ίδιος, να αναπτυχθούν οποιεσδήποτε δραστηριότητες και να παραιτηθεί ο δήμος από το δικαίωμα της ιδιόχρησης για όλο το διάστημα της μίσθωσης (μέχρι δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2018).

Δείτε το έγγραφο από τα στοιχεία που στάλθηκαν στους εισαγγελείς

ευαγγελ- αίτηση

Η ΔΕΠΑΝΑΛ, στην οποία υπενθυμίζουμε ότι πρόεδρος ήταν ο τότε δήμαρχος Αλικαρνασσού, παρά το γεγονός ότι οι όροι αυτοί, για την ρητή απαγόρευση της υπενοικίασης αλλά και τη μορφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, υπήρχαν στον διαγωνισμό, δέχεται τα αιτήματά του και απαντά θετικά, αλλάζοντας το μισθωτήριο, οι όροι του οποίου προέκυπταν από τον διαγωνισμό. Ουσιαστικά ακυρώνει τον διαγωνισμό!

(από την έρευνα του Candianews το σχετικό έγγραφο)

ευαγγελ- μισθωτηριο- τροποπ

Στις 11 Οκτωβρίου 2007 ο επιχειρηματίας κάνει αίτηση για αλλαγές στον χώρο, που δείχνουν ότι αλλάζει και η χρήση του, ριζικά. Αυθημερόν απαντά ο δήμαρχος θετικά!

Δείτε το έγγραφο

ευαγγ- 11-10-2007

Το περίεργο είναι ότι ακριβώς την επομένη ο επιχειρηματίας – ενοικιαστής υπογράφει συμβόλαιο στην Αθήνα με την BP HELLAS για την υπομίσθωση της έκτασης ώστε να αναπτυχθεί το πρατήριο καυσίμων, δραστηριότητα που στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι συμβατή με τις χρήσεις που ορίζει το σχέδιο. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι ριζικές αλλαγές θα πρέπει να ήταν σε γνώση του καιρό πριν ότι το αίτημά του είχε γίνει δεκτό, κι όχι την προηγούμενη ημέρα που το κατέθεσε και του  δόθηκε η αυθημερόν θετική απάντηση…

Μάλιστα εδώ προκύπτει κι ένα ακόμα θέμα: η δεύτερη εταιρεία δίνει μπόνους στον πρώτο επιχειρηματία ποσό 1.050.000 ευρώ, πέραν από το τίμημα της υπενοικίασης! Και αναφερόμαστε σε μια δημοτική έκταση. Άραγε ο δήμος Αλικαρνασσού δεν θα μπορούσε να είναι εκείνος που θα εισέπραττε το ποσό αυτό;

Δείτε το σχετικό παράρτημα της συμφωνίας, που έχει σταλεί στους εισαγγελείς, αλλά έχει στη διάθεσή του και το Candianews

ευαγγ- 12-10-2007

Δείτε και δυο από τις επιταγές (840.000 και 10.000 ευρώ) που εισέπραξε ο επιχειρηματίας έναντι τις υπενοικίασης (από την έρευνα του Candianews τα σχετικά ντοκουμέντα)

ευαγγ- επιταγές

 

Άραγε πόσο “υπερβολικά ωφέλησε” το δήμο Αλικαρνασσού;

Διαβάστε τί έγραψε ως απάντηση στο facebook ο κ. Σισαμάκης:

“Μετά και την δημοσιοποίηση της ανώνυμης επιστολής σπίλωσης μου και την συνεχιζόμενη διακίνηση της, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω σωστά και επώνυμα όλους εσάς, για να έχετε πλήρη γνώση των αληθινών γεγονότων που αφορούν αγορές, πωλήσεις και ενοικιάσεις ακινήτων στον πρώην Δήμο Ν. Αλ/σου μια και οι ανώνυμες επιστολές αναφέρονται σ’αυτά. Πάντα με συλλογικές διαδικασίες και με κάθε νόμιμο τρόπο όλα τα μελή του Δημ. Συμβ. κινηθήκαμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών και μόνο αυτό, σε κάθε επίπεδο.

Η Δημ. περιουσία του Δήμου ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα που είχε ο Δήμος, ευρισκόμενο σε πλήρη νάρκη όλα τα χρόνια. Αυτό το πλεονέκτημα ήρθαμε να αξιοποιήσουμε ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό οικονομικό πυλώνα που μας έδωσε την δυνατότητα μιας υγιούς οικονομικής αυτοτέλειας, απορρίπτοντας την επιλογή της επιβολής τελών και άλλων οικονομικών βαρών στους δημότες μας. Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε τα χαμηλότερα τέλη Πανελληνίως!

Η αξιοποίηση της Δημ. περιουσίας, που για πάρα πολλά χρόνια είχε στην κυριολεξία λεηλατηθεί από καταπατήσεις και μεγάλο μέρος της ήταν σκουπιδότοπος και μπαζότοπος για τον κάθε ασυνείδητο, ήταν μια ορθολογική πολιτική που έδωσε οικονομική βιωσιμότητα στον Δήμο προς όφελος των δημοτών. Ποιες ήταν όμως οι ενέργειες του Δήμου που όλες έγιναν με συλλογικές διαδικασίες και με κάθε νόμιμο τρόπο?

1) Έγιναν και αγορές και πωλήσεις. α)Αγορές 43 στρέμματα β)Πωλήσεις 39 στρέμματα. Από τις αγοραπωλησίες αυτές ο Δήμος αύξησε την περιουσία του κατά 4 στρεμ. και έβαλε στο ταμείο του 3.200.000€!

2) Με δικαστικές διαδικασίες ο Δήμος κέρδισε καταπατημένες του εκτάσεις περίπου 210 στρεμμάτων (Φυλακές, 126Σ.Μ. ,ΟΤΕ κ.λ.π.)!!!.

3) Ενοικιάσεις: Με την πολιτική των ενοικιάσεων που εφαρμόσαμε κατοχυρώσαμε την Δημ. περιουσία, αναβαθμιστήκαν οι περιοχές αυτές που ήταν σκουπιδότοποι, δημιουργήθηκαν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας αλλά και έσοδα για τον Δήμο περίπου 200.000€ ετησίως!

Τελικά για να γίνει κατανοητό σε όλους, όλες μας οι ενέργειες ήταν υπερβολικά επωφελείς για τους δημότες μας ώστε να μην υποστούν οικον. επιβαρύνσεις και να παραχθεί έργο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Όλα τα άλλα λασπολογήματα (έχει υποβληθεί μήνυση) έχουν συγκεκριμένη αφετηρία και συγκεκριμένο στόχο. Ο κόσμος όμως έχει καταλάβει πολύ καλά τι επιδιώκουν οι <ανώνυμοι> συκοφάντες και καθημερινά τους αγνοεί. Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόηση και την στήριξη σας.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί